Neby Fitness Romania

Pentru foarte mult timp și pentru o mare parte a populației globului masajul a fost perceput exclusiv drept un lux, o modalitate de relaxare sau o activitate anume pentru regine sau alte personalități cu sânge albastru.

În vremurile noastre aceste percepții s-au mai estompat, nu cred că mai sunt mulți care gândesc în această direcție însă am certitudinea că dacă ar fi să realizez un sondaj de opinie detașat ar rezulta că oamenii fac masaj pentru relaxare! Și nu e departe de adevăr, asta-i cert, doar că specialiștii au studiat asiduu și au identificat multe alte beneficii ale masajului, iar despre unele vreau eu să vă vorbesc acum.

Masajul terapeutic este din ce în ce mai utilizat și recomandat de medici, iar ca unul care intră în fiecare zi în contact cu persoane active, care se antrenează des, mă număr printre cei care recomand cu mare caldură masajul post antrenament sau masajul pentru recuperare după efort! Inevitabil în timpul unui antrenament poate apărea o contractură musculară. La fel de natural este să ne procopsim cu un „cârcel” fie în somn, sau la o plimbare prin parc sau mergând pe bicicletă.
Ce facem atunci? Instinctiv începem să masăm locul respectiv și asta pentru că receptorii de presiune și de durere reacționează simultan și trimit informații creierului cu viteză mărită! Citeam un studiu în urmă cu vreo 4 ani legate de terapia prin masaj care te scapă de durerile musculare. S-a descoperit că 10 ședințe de masaj timp de 12 săptămâni au redus semnificativ durerile cronice de spate!

Pe de altă parte, în plină vâltoare cauzată de pandemia de coronavirus s-a demonstrat că masajul contribuie la creșterea imunității și asta pentru faptul că masajul crește numărul de celule sangvine albe și de celule imunitare și scade totodată nivelul de cortizol! Iar o imunitate crescută nu poate să aducă decât avantaje pentru organismul nostru. 

Mulți din noi constată cât de greșit stau la birou, unii petrec câte 8-10 ore zilnic în fața monitorului de la computer, iar atunci când durerea nu ne mai dă pace luăm calea medicului, de la care așteptăm o minune! Postura greșită și stresul la nivelul umerilor sunt consecințele muncii de birou și se manifestă prin dureri și slăbiciune în zona inferioară a spatelui, a gâtului și chiar a picioarelor. Masajul are menirea de a contrabalansa perioadele lungi de stat jos, la birou, realiniind corpul!

Mâncare sănătoasă, hidratare corespunzătoare, mișcarea și masajul – acestea sunt „ingredientele” pentru un stil de viață sănătos! Iar pentru masaj, noi am apelat la ajutorul prietenilor noștri de la Masatto, iar fotoliul Shaula este cel mai potrivit partener pentru cei care folosesc serviciile Neby Fitness. Pentru că cele 15 programe automate acoperă nevoile celor care fac recuperarea după efort, inclusiv reflexoterapie și presopunctură!