Masajul este benefic pentru organism, indiferent de tipul de masaj aplicat si de momentul zilei cand se desfasoara o astfel de terapie. Este una dintre cele mai vechi metode de tratament, iar de-a lungul anilor tehnicile cunoscute au fost tot mai mult imbunatatite, ajungandu-se la formula complexa actuala.
Masajul inseamna o stare de bine, castigata instant. Cu alte cuvinte, corpul se simte revigorat, efectele fiind insa si pe termen lung. Pentru cei care inca isi cauta convingerea de a achizitiona un fotoliu de masaj prezentam si cateva din efectele constatate asupra corpului, ca urmare a unui masaj:
Masajul prin framantare
Una din tehnicile pe care o include tehnologia din spatele fotoliilor de masaj de la Masatto se refera la framantare. Aceasta manevra are efecte stimulante puternice. Drept urmare, este un tip de masaj benefic mai ales pentru cei cu atrofii musculare sau cei care au in mare parte inactivitate zilnica prelungita. De obicei se recomanda pentru a masa tesuturile in profunzime. Ca efect, framantarea ajuta astfel:
- Circulatia sanguina si limfatica imbunatatite.
- Stimulent pentru metabolism si vasodilatatie.
- Mentine elasticitatea pielii.
- Favorizeaza recuperarea eficienta dupa leziuni musculare.
Masajul prin batere
Numita si tapotament, baterea este o manevra ce presupune un grad mai ridicat de intensitate. Presupune aplicarea unor batai, lovituri succesive. Are o actiune excitant-stimulanta si ritmul acesteia se poate alege dupa bunul plac, din setari. Ca efect, baterea este benefica pentru:
- A stimula excitabilitatea nervoasa.
- Imbunatatirea circulatiei.
- Imbunatatirea tonusului muscular.
- Reducerea volumului stratului adipos.
Acest gen de masaj nu se recomanda pentru zona lombara si in cazurile celor care sufera de dureri sau contractii musculare.
Masajul prin frictiune
Frictiunea sau frecarea presupune acea tehnica de apasare pe tegumente si tesuturi, chiar si pe oase. Scopul este de a obtine efecte precum:
- Incalzirea zonei, in profunzime.
- Cresterea mobilitatii tesutului adipos, pentru a reduce astfel stratul de grasime din zone diverse.
- Cresterea elasticitatii tegumentelor.
- Accelerarea procesului de regenerare si cicatrizare.
- Analgezic local, adica atenuarea durerilor.
Masajul cu vibratie
Este poate una dintre cele mai cunoscute tehnici. Vibratiile intalnite adesea si la zona mainilor sunt de asemenea benefice. Iata cum:
- Efect de calmare a durerilor locale.
- Revigoreaza.
- Ofera senzatia de incalzire locala.
- Relaxeaza muschii.
- Activeaza circulatia sanguine.
- Efect decongestionant.
Masajul de acest gen este indicat pentru tot felul de dureri, stari congestive, contractari musculare, pentru tensiuni psihice, pentru cei care se simt obositi sau chiar epuizati.
Vibratia se adapteaza la regiunea corpului, are un ritm rapid si de obicei o presiune constanta.
Masajul prin netezire, alunecare
Miscarea ce presupune alunecarea usoara a mainilor pe suprafata corpului poate fi cea de inceput si de sfarsit a unei sesiuni de masaj. Efectele se refera la:
- Imbunatatirea circulatiei sanguine.
- Diminueaza edemul.
- Calmeaza si detensioneaza musculatura.
- Pregateste pentru tehnici ulterioare de masaj, mai intense.
- Scade tensiunea psihica.
- Produce vasodilatatie locala, actioneaza asupra terminatiilor nervoase periferice.
Acestea sunt doar cateva dintre tehnicile de masaj pe care fotoliile profesionale de masaj le pot oferi. Precizia este un atu aici, un fotoliu de acest gen fiind practic neobosit in a desfasura sesiuni de masaj indelungate. Mai ales pentru ca este la indemana dumneavoastra oricand, un fotoliu de masaj este o recomandare si o investitie absolut rentabila.
Atunci cand alegeti un fotoliu de masaj trebuie sa aveti in vedere tehnicile ce se pot realiza. Cand nu sunteti inca hotarat despre ce tip de fotoliu sa fie ales, consilierii nostri sunt la dispozitia dumneavoastra. Nu uitati ca puteti testa fotoliile noastre in showroom-urile din tara!