Durerile de spate nu mai sunt specifice doar persoanelor care au trecut deja de o anumita varsta. In ultimul timp se inregistreaza un numar tot mai mare de tineri care acuza dureri destul de mari la nivelul coloanei vertebrale cauzate de stilul de viata sedentar si al orelor pierdute in fata calculatorului si a posturii incorecte.

Problemele de spate sunt definite in domeniul de specialitate ca fiind dureri care apar in zona cuprinsa intre pelvis si gat. Durerea de spate aparuta jos, in zona pelvisului, reprezinta o problema de sanatate serioasa, cu o severitate ce poate varia de la un disconfort usor la o durere ascutita, ce poate interfera cu viata persoanei aflata in cauza si care poate semnala o grava problema de sanatate. Aceasta poate sa fie calmata cu ajutorul tratamentelor medicamentoase, a kinetoterapiei sau cu ajutorul masajului profesional.

La nivelul spatelui se gasesc mai multe tipuri de structuri: coloana vertebrala, discurile intervertebrale, maduva spinarii, muschii, nervii, ligamentele si tendoanele. Fiecare dintre acestea se pot inflama din cauza unor motive ce pot fi mai mult sau mai putin serioase. Printre cele mai comune si obisnuite cauze ale durerilor de spate se numara leziunile sportive, artrita, traumatismele, postura inadecvata sau efortul. In ceea ce priveste durerile de natura cronica, sursa si cauza acestora sunt mai dificil de depistat.

Importanta masajului in ameliorarea durerilor de spate

Cu totii stim ca lupta impotriva sedentarismului este miscarea. Specialistii recomanda bifarea a cel putin 30 de minute de activitate fizica zilnica, lucru care se intampla destul de rar in societatea moderna, in care confortul si nevoile financiare sunt cele care primeaza.

Nevoia de miscare poate fi preintampinata cu ajutorul terapiei prin masaj. Multiple studii sustin ca terapia prin masaj este mai mult decat eficienta atunci cand vine vorba de ameliorarea durerilor de spate, indiferent ca sunt cronice sau acute. Prin intermediul unui masaj de calitate, muschii si ligamentele se intind si se detensioneaza intr-un mod corespunzator. Masajul reprezinta, de altfel, cea mai naturala metoda de ameliorare a durerii muschilor de la nivelul spatelui.

Revolutionarea masajului cu ajutorul fotoliilor profesionale

In raport cu evolutia tehnologica si tehnicile traditionale de masaj au evoluat. Cele mai bune fotolii de masaj aflate acum pe piata au in spate decenii de cercetare si dezvoltare, ceea ce confera capacitati spectaculoase. Arhitectura acestora este special conceputa astfel incat sa tina coloana dreapta, incepand de la craniu pana la coccis, iar greutatea pe care o prezinta pacientul este sustinuta uniform, datorita suportului corespunzator.

Fotoliile de masaj din cadrul site-ului nostru sunt dotate cu diverse functii menite sa imbunatateasca procesul de circulatie al sangelui, sa elibereze toata tensiunea existenta la nivelul muschilor, sa redea elasticitatea fibrelor musculare si sa stimuleze corespunzator terminatiile nervoase. In acest fel, fotoliile de masaj contribuie semnificativ la reducerea si chiar eliminarea senzatiilor de durere, dar si la revigorarea muschilor si eliminarea starii de oboseala. In plus, garanteaza si un masaj de calitate pentru mai multe zone ale corpului si nu doar pentru spate – gat, cap, picioare.

Un scaun sau un fotoliu de masaj reprezinta o investitie facuta pe termen lung. Elimina orice nevoie de a beneficia de resurse precum timp sau bani, pe care le presupune frecventarea unui salon de masaj profesional. Realizarea unui calcul estimativ demonstreaza ca o astfel de alegere este mult mai convenabila si rentabila, comparativ cu serviciile oferite de un terapeut.

Pot fi considerate o varianta foarte avantajoasa in special pentru cei care sunt nevoiti sa faca fata unui program incarcat. Functiile pe care le inglobeaza un scaun profesional garanteza estomaparea oricarei dureri de spate cauzate de nivelul de stres acumulat la nivelul muschilor, precum si eliminarea disconfortului respectiv.

Viziteaza magazinul nostru online Massato.ro pentru a descoperi detaliile si functiile pe care le prezinta fiecare dintre modelele prezente. In functie caracteristicile prezentate poti sa te orientezi catre modelul care se pliaza nevoilor tale.