Persoanele de varsta a treia pot suferi de diverse boli, afectiuni ce se complica si din cauza varstei. Sunt reactii in lant care ii priveaza de libertatea de miscare, de energie, de o viata activa. Negresit masajele pot reda o stare de bine, pot diminua din durerile fizice, astfel ca sunt recomandate utilizatorilor de orice categorie de varsta.

Beneficii masajelor, a sesiunilor de masaj asa cum sunt programele fotoliilor de masaj sunt cele care recomanda aceasta terapie. Vorbim despre programele complexe si de tehnologia pe masura de complexa ce sta in spatele fotoliilor Masatto.

Terapia prin masaj

Masajele pot ameliora durerile si implicit pot avea actiune benefica in starile depresive, de agitatie. Permit utilizatorilor, inclusiv de varsta a treia, sa isi controleze mai bine durerile fizice. Vor avea parte de asemenea de un somn imbunatatit.

Relaxarea nu este nici ea de neglijat. La categoria aceasta de varsta este frecvent intalnita izolarea sociala, program redus de activitate, de unde si starile de depresie sau anxietate. Unii se inconjoara doar de membrii de familie, de nepoti, dar deplasarea greoaie sau durerile diverse ii pun in dificultate. Asadar nu este deloc de neglijat ca astfel de persoane au nevoie de relaxare.

Dureri fizice si contracturi musculare

Artrita, una dintre cele mai frecvente afectiuni intalnite la persoanele de varsta a treia, provoaca dureri. Masajele pot fi o cale de ameliorare a acestor stari si episoade de durere. Mai mult decat atat, datorita fotoliilor Masatto cu functii complexe, postura corpului poate fi imbunatatita – masajul este pentru tot corpul, de la cervicala la spate, talpi inclusiv.

Fara durere, inseamna mai multa mobilitate si chef de viata! Ca drept urmare, utilizatorul este stimulat ulterior sa se deplaseze, sa faca mai multa miscare fizica.

Calitatea somnului se schimba dupa ce masajele incep sa fie parte din rutina zilnica!

Varstnicii pot avea un somn agitat, mai ales daca au tendinta de a sta pe tot parcursul zilei. Putem vorbi si despre linistea mentala, de functiile cognitive ce determina calitatea somnului. Cert este ca terapia prin masaje este benefica si de aceasta data. Ca urmare a oricarui tip de masaj selectat, corpul este stimulat astfel incat automat se induce o stare de bine, de calm, de revitalizare.

Masajele pot:

  • Favoriza eliminarea toxinelor;
  • Imbunatati circulatia sanguina periferica si cerebrala;
  • Ajuta la dezumflarea picioarelor, ca efect al oboselii si nu numai. Pozitia ideala de masaj este zero gravity, cand corpul este intins, cu picioarele la 128 de grade. Exact cee ace fotoliile de masaj Masatto stiu sa faca – functia zero gravity despre care am povestit si cu alte ocazii, tot aici pe blog.
  • Detensioneaza muschii. Varstnicii au adesea dureri de spate, in zona diferite. Ei bine fotoliile de masaj permit masarea intregului spate, de la cervicala la sezut.

Fotoliul de masaj, terapeutul din casa

Trebuie sa amintim si de faptul ca disponibilitatea unui maseur este una din piedicile pe care varstnicii o au. Se deplaseaza greu, isi programeaza sedintele de masaj in functie de mai multi factori. Marele avantaj al unui fotoliu de masaj se refera intocmai la posibilitatea de a-l instala in camin, fiind mereu la indemana.

Frecventa masajelor poate fi mai mare decat sedintele de masaj programate la salon sau spa. Acest lucru permite asadar ca terapia de acest fel sa fie recunoscuta ca fiind una complexa si negresit cu avantaje multiple.

Recomandam fotoliile Masatto pentru intreaga familie! Oricare din variantele de fotolii din gama noastra pot fi testate in showroom. Detalii regasiti in cadrul paginii noastre.