Printre piesele de mobilier importante din decorul unei locuinte se numara acum si fotoliul de masaj. Este avantajos atat pentru modul in care asigura relaxarea corpului, cat si din perspectiva medicala. Iata care sunt cateva functii importante pe care le ofera modelele ce sunt disponibile in portofoliul nostru, respectiv care este modul in care un astfel de articole de mobilier poate influenta buna dispozitie si sanatatea totodata.

3 functii ale fotoliilor de masaj

De obicei dupa o zi de munca plina, dar nu numai, oricine simte nevoia de relaxare, de detasare de la stres si tot ce presupune cotidianul. Prin tehnicile pe care le prezinta, fotoliile de masaj pot duce relaxarea corpului si a mintii totodata la un cu totul alt nivel. Va prezentam in continuare cateva dintre aceste beneficii.

  1. Masarea eficienta a diverse grupe de muschi

Cu ajutorul rolelor speciale pe care le au incorporate in dotare, fotoliile de masaj asigura o relaxare profunda. La acest proces contribuie si pernele de aer, care reduc din timpul necesar pentru a favoriza aparitia acestei stari.

Cele dintai realizeaza relaxarea completa a diverselor grupe de muschi ce le vizeaza – cele de la nivelul umerilor, iar prin pernele de aer ating un nivel de detasare complex muschii spatelui, a picioarelor si a mainilor. Ofera acestea impreuna odihna de care corpul are nevoie, respectiv il pregatesc pentru un  somn neintrerupt, profund.

  1. Efectele terapeutice favorizate de functii performante

In conditiile in care societatea actuala este afectata la scara larga de sedentarism, o astfel de piesa de mobilier isi aduce contributia in reducerea efectelor negative ale unui astfel de stil de viata. In general sunt atacati muschii corpului, prin instalarea unei varietati de afectiuni. Durerile de spate, cele de umeri si de gat sunt dintre cele mai frecvente si problematice totodata.

Din cauza mediilor in care majoritatea isi desfasoara activitatile de zi cuzi, efectele adverse sunt favorizate si accentuate. Prin intermediul unui fotoliu de masaj performant insa,consecintele stilului sedentar de viata apar intarziat, respectiv suntestompate. Nu constituie desigur o solutie finala, pentru ca doar o schimbareprofunda in stilul de viata o poate aduce.

Cu toate acestea, starea buna de zi cu zi pe care o favorizeaza utilizarea programelor incorporate ale fotoliilor nu sunt de neglijat. Este un foarte bun inceput in lupta cu sedentarismul, ale carui dezavantaje frecvent intalnite se refera la aparitia durerilor. Prin intermediul fotoliului potrivit, fiecare isi asigura in fapt propriul terapeut – ajutorul necesar totodata in indreptarea pozitiei corpului.

  1. Corectarea posturii corpului si avantajele acestei functii

Programul de munca pentru cei cu norma intreaga este de 8 ore in general. Este perioada pe care cei mai multi o petrec in pozitia sezut, pozitie ce le poate afecta sanatatea atunci cand nu este corespunzatoare. Consecintele acesteia sunt in cele mai multe situatii dureroase, deci nedorite. Masarea experta a muschilor, dupa o zi de munca ajuta la prevenirea afectiunilor, relaxant corpul si pregatindu-l pentru urmatoarea zi, cand nu va intampina dificultati in pastrarea unei pozitii corespunzatoare. Coloana vertebrala ramane mereu intr-o pozitie sanatoasa si totodata nu mai sunt suprasolicitati muschii spatelui, ai gatului si ai bratelor.

Restabilirea echilibrului corpului este de asemenea favorizata de utilizarea  constanta a unui astfel de dispozitiv performant. Dispune de metode si miscari speciale gandite si incorporate, care sa ofere atat o pozitie sanatoasa si corespunzatoare coloanei, cat si echilibrul intregului corp. Mai departe efectele se resimt si la nivel psihic.

Acestea sunt numai cateva dintre functiile, respectiv avantajele ce insotesc fotoliile de masaj pe care le regasiti in portofoliul nostru pe Masatto.ro. Va asteptam pe site cu solutii variate, la preturi echitabile.