Aceste doua notiuni provoaca adesea confuzie in randul utilizatorilor. Exista foarte multe persoane care chiar le confunda, motiv pentru care ne-am decis sa oferim cateva explicatii care vor lamuri situatia.

Despre scaunele de masaj

Produsele cunoscute sub aceasta denumire au aparut pe piata in jurul anilor `80. In Romania se poate spune ca au inca un caracter de noutate, intrucat au aparut in tara undeva la inceputul anilor 2000. De atunci si pana in prezent, piata scaunelor de masaj a cunoscut o dezvoltare continua, iar interesul producatorilor a fost orientat in mod constant catre satisfacerea exigentelor clientilor si adaptarea la nevoile acestora.

Ce sunt in fapt scaunele de masaj? In esenta, sunt exact ceea ce indica si numele: scaune. Au dimensiuni putin mai mari fata de scaunele obisnuite, fara sa ajunga insa la dimensiunile unui fotoliu de masaj. Dispun de o forma ergonomica care ajuta la corectarea pozitiei spatelui si au incluse o functie de vibratie ce prezinta nivele de intensitate diverse, care contribuie la crearea unei senzatii de masaj.

Astfel de scaune de masaj sunt utilizate cu precadere in birouri, intrucat ajuta angajatii marilor companii sa pastreze o postura corecta, sa evite durerile de spate, in acelasi timp continuandu-si activitatea. Aici apare si diferenta principala intre scaunele de masaj si fotoliile de masaj: primele permit beneficiarului masajului sa desfasoare si o alta activitate – spre exemplu lucrul la calculator, in timp ce intr-un fotoliu de masaj nu exista aceasta posibilitate. Scaunele de masaj ofera, de regula, doar masaj pentru spate si eventual pentru picioare.

Ce aduce in plus un fotoliu de masaj?

Odata cu evolutia tehnologiei au aparut pe piata si fotoliile de masaj. Deosebit de eficiente, aceste aparate sunt destinate in exclusivitate relaxarii si detensionarii musculare, reusind sa induca inclusiv o stare mentala pozitiva persoanelor care le folosesc.

Comparativ cu un scaun de masaj, un fotoliu prezinta un plus de complexitate din punct de vedere al tehnologiilor pe care le incorporeaza. Asemenea tehnologii ofera posibilitatea masarii tuturor grupelor de muschi, din crestet si pana in talpi, inclusiv mainile.

O alta deosebire intre scaune de masaj si fotolii de masaj consta in faptul ca in cazul celor din urma utilizatorii nu mai au libertate de miscare, ci trebuie sa ramana in repaos fizic.

Functiile de masaj sunt mult mai complexe in cazul fotoliilor de masaj. Unii considera chiar ca un asemenea dispozitiv poate inlocui cu succes un kinetoterapeut si e posibil sa aiba si dreptate. Tehnicile de masare pe care le pot oferi se refera la rolling, tapping, chiar si shiatsu ori combinatii intre acestea.

Fotoliile de masaj de ultima generatie ofera de asemenea si functii suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a asculta muzica pe parcursul sesiunii de relaxare, cea de scanare a corpului in vederea adaptarii masajului in functie de nevoile de moment si lista poate continua. Astfel de fotolii ofera beneficiarilor masaj realizat prin intermediul pernelor de aer sau cu ajutorul rolelor. Rolele pot fi chiar incalzite, ceea ce constituie un atu considerabil pentru utilizatori, care vor beneficia de un masaj deosebit de relaxant.

Odata evidentiate aceste diferente intre scaunele si fotoliile de masaj, veti fi pe deplin informati atunci cand va hotarati sa achizitionati oricare dintre produse. Pentru mai multe informatii despre beneficiile aduse de fotoliile de masaj, consultati site-ul masatto.ro, iar pentru a testa pe propria piele un fotoliu de masaj de ultima generatie va asteptam in showroom-urile din tara.