Informații importante despre fotoliul de masaj.

Fotoliile de masaj moderne imită mișcările și tehnicile unui maseur profesionist cu ajutorul rolelor și cu o tehnologie avansată în mișcările acestor role. S-au studiat și filmat mișcările și tehnicile celor mai buni maseuri din lume, iar după mai mulți ani de cercetare au reușit să implementeze aceste tehnici în fotoliile de masaj. Tehnologia avansată au ajutat ca în fotoliile moderne aceste tehnici să imite la perfecțiune mișcarea mâinilor și a degetelor maseurului.

Masajul la spate.

Cel mai eficient și cea mai mare parte masabilă a corpului este spatele. Acolo se află coloana vertebrală și mușchii care îl suportă. Nu coincidental primele fotolii de masaj au fost create pentru masajul la spate. Au adăugat masaj prin vibrare, inițial în fotoliile care relaxau corpul și ofereau comfort. Aceste vibrații stimulează circulația sângelui și metabolismul. Însă pentru stimularea mușchilor este nevoie de mai mult, așa că au apărut capetele de masaj cu discuri rotative. Aceste discuri rotative cu came pe ele imită mișcarea rotativă a degetului mare. În fotoliile mai moderne, aceste discuri pe lângă rotire, se pot deplasa dea-lungul liniei corpului.

Adevărata descoperire în masajul la spate este apariția capetelor de masaj, și mecanismului care permit mișcarea acestor capete. Rolele din cele două capete ale șinelor L din fotoliul de masaj sunt capabile de a oferii un masaj puternic și adânc. Aceste șine cuprind corpul uman de la șold până la gât iar mișcarea lor este acționată separat de către un servomotor. Mulțumită microcomputerelor implementate în fotoliile de masaj, acesta este capabil de a oferii mai multe funcții și programe benefice și speciale corpului uman.

În fotoliile de masaj moderne s-au implementat senzori de citire a corpului, care scanează forma și caracteristiciile utilizatorului. Pe lângă masajele suedeze, de relaxare, fotoliile moderne au deja tehnologia necesară pentru a oferii și alți tehnici de masaj precum cea japoneză numită shiatsu.

Masaj de întendere (Rolling)

Capurile de masaj se rulează dea-lungul coloanei vertebrale. Rolele se mișcă încet și ușor,pe spate în sus și jos, în apropierea coloanei vertebrale. Acest proces de masaj împinge musculatura în sus și în jos pentru a simula întinderea. Acest mod de masaj relaxează și pregătește mușchii pentru un masaj mai adânc. Eliberează tensiunea musculară, corectează circulația sângelui, relaxează spatele și ameliorează discurile intervertebrale.

Masaj prin frământare (Kneading)

În timpul masajului, rolele din fotoliu se deplasează ușor pe cele două părți ale coloanei vertebrale. Cu ajutorul masajului prin frământare, luând lățimea umărului, mișcăm și ajutăm mușchii din spate să se întărească. Acest masaj generează căldură, prin care este creată congestie,capilarele se dilată, iar asta ajută la relaxarea corpului și acționează ca și un calmant. Masajul prin frământare îmbunătățește circulația, organele vitale devin mai viabile și celulele se regenerează. Acest proces de masaj este cel mai intens, de aceea urmează după masajul de warm-up, de relaxare.

Masaj cu vibrație

Procesul de masaj cu vibrații rapide stimulează circulația sângelui și mișcările musculare. Este o tehnică folosită pentru relaxarea și calmarea mușchilor, înaintea masajelor mai adânci, mai puternice. Vibrațiile ajută la dispariția stresului din subconștient, așa masajul va fi mai eficace iar structura musculară devine mai relaxată. Este o tehnică bună pentru cei care au varice.

Masajul cu perne de aer (Air massage)

Una dintre cele mai noi tehnici de masaj, în care sistemele electronice umflă și desumflă pernele de aer aplicând presiune peste punctele de masaj. Cu ajutorul pernelor de aer, partea inferioară a corpului poate beneficia de un masaj intensiv. Cu cât sunt mai multe perne de aer active cu atât este masajul mai plăcut și mai relaxant.

Masajul la gambă este foarte benefică și oferă o senzație de eliberare după o zi întreagă de stat în picioare.

Cu presiunea ușoară a pernelor de aer circulația sângelui către inimă este mai bună, iar masajul la partea fesieră și coapsă ajută la dispariția celulitei.

Pentru masajul la coapsă și fese, cel mai optim masaj este cel cu perne de aer. Pernele de aer aflate în șezut, la unele modele chiar și la margini,printr-un program special strâng iar apoi relaxează corpul, reducând circulația sângelui, care scad șansa celulitei să apară.

Masaj cu tehnica shiatsu

Masajul Shiatsu este un stil modern de masaj care își are originea în Japonia. El combină tehnici de masaj oriental cu noțiuni de anatomie și fiziologie din medicina actuală. Etimologia cuvântului Shiatsu este SHI- deget și ATSU – presiune, apăsare. În esența, SHIATSU înseamnă exercitarea de presiune cu degetul. Dar manevrele masajului SHIATSU conțin și presiune exercitată cu palmele sau cotul, pe punctele de acupresură.

Masajul Shiatsu este denumit uneori și fizioterapie japoneză sau acupunctură fără ace pentru că acționează pe principiul traseelor meridianelor energetice.Masajul SHIATSU are foarte bun efect decontracturant, analgezic, relaxant, de echilibrare. De aceea este recomandat atât persoanelor care suferă de diverse afecțiuni cât și persoanelor sănătoase.

Masajul Shiatsu poate fi folosit cu succes în afecțiuni precum tendinita, lombosciatica, durerile de spate, de gât, de umeri, în cazuri de insomnie, nervozitate, probleme circulatorii, menstruale, pentru combaterea stresului, anxietații, oboselii cronice, combaterea unor dureri și chiar eliminarea durerilor.

De asemenea, masajul Shiatsu este recomandat și persoanelor sănătoase care doresc menținerea unei stări de bine prin efectele relaxante și revitalizante pe care le are.

Optimă pentru unele persoane.

În cazul unor persoane cu anumite probleme de sănătate nu este indicat să folosească fotoliul de masaj.

Nu este indicat folosirea fotoliului de către următoarele persoane (dacă totuși doriți să încercați, vizitați un doctor înainte):

  • copii sub 14 ani
  • care după ordinele doctorului nu ar trebui să facă masaj deloc
  • persoanele cu mobilitate limitată
  • persoanele cu dizabilitați de comunicare
  • persoanele care dețin aparate electro-medicale cum ar fi de exemplu pacemakerul
  • persoanele cu febră mare
  • persoanele cu boli ale pielii sau cu leziuni la piele
  • persoanele însărcinate
  • persoanele cu probleme menstruale
  • persoanele cu probleme grave la coloana