Presopunctura Shiatsu

Masajul „Shiatsu” este des utilizat la fotoliile cu masaj și a devenit foarte popular în ultimii ani. Se bazează pe o tehnică veche de masaj japoneză, care diferă de cele mai importante tehnici de masaj occidentale. Tehnicile de masaj occidentale se bazează mai mult pe frământare și frecare, iar masajul Shiatsu se bazează pe tehnica de aplicare a presiunii. Acest lucru este demonstrat și de numele acestuia. Traducerea directă din japoneză: deget (shi) și presiune (Atsu). Maseorii calificați Shiatsu foloseau nu numai degetele ci și coatele, palmele, pumnii. Uneori ei au folosit genunchii, chiar și picioarele, dacă era nevoie să aplice o presiune mai mare.

În Japonia, popularitatea Shiatsu este atât de mare încât a fost licențiată de către Ministerul Sănătății și Protecției Sociale ca o alternativă la tratamentul medicamentos.

Tehnica Shiatsu implică utilizarea degetelor și palmele de la mâini creând o presiune asupra anumitor zone ale corpului pentru a corecta dezechilibrele și pentru a îmbunătăți sănătatea. Este de asemenea o metodă de a promova vindecarea bolilor.

Astăzi, în Japonia, există două școli principale de shiatsu, una bazată pe date anatomice și fiziologice din vest, iar cealaltă bazată pe medicina tradițională chineză.


Școala clasică de Shiatsu bazată pe medicina traditională chineză folosește un masaj Shiatsu care influențează puncte de acupunctură de-a lungul canalelor de energie ale corpului (numite meridiane) pentru a echilibra fluxul de energie. Această metodă diferă de metoda din Vest, de exemplu, care utilizează puncte de acupunctură, dar nu utilizează ace.

Școală oficială de terapie shiatsu bazată pe medicina din Vest a fost descoperită în Japonia în 1940, dar popularitatea acestei metode a fost făcută din 1970, atunci când a început shiatsu să fie aplicată în afara Japoniei. Astăzi există mai multe tipuri de shiatsu, începând cu anii 1980, cele mai multe dintre acestea au fost folosite în America de Nord și Europa.

Deși Shiatsu încă nu a primit sprijin științific, nimeni nu poate contesta, îmbunătățirea generală a sănătății, stresului și alte proprietăți medicinale ale acestui tip de masaj. Masajul devine din ce în ce mai popular în comunitate, mai ales datorită punerii în aplicare atât de rapid a tehnicilor de masaj din industrie. Multe companii caută modalități de a face masajul mai accesibil pentru utilizatori. Acest lucru a dus la creșterea producției de echipamente de masaj în 1980. Popularitatea fotoliilor de masaj a crescut fantastic. Acum, nu mulți își pot permite să se bucure de un masaj shiatsu în intimitatea casei lor proprii.

Practic, orice fotoliu de masaj de pe piață oferă o gamă largă de tehnici de masaj, inclusiv compresia, frământarea, taponamentul și rularea. Aplicarea rolelor de presiune, care sunt folosite la fotoliile de masaj, joacă un rol-cheie în masajul shiatsu. La un fotoliu de bună calitate, rolele se deplasează în sus și în jos pe spate, putem ajusta lățimea rolelor, precum și să reglăm presiunea acestora.

Deși ar putea părea, ca un fotoliu de masaj de calitate este foarte scump, putem să privim acest lucru ca o investiție în propria sănătate. Ca un terapeut medical personal, fotoliul este gata să lucreze 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, 52 de săptămâni pe an! În plus, masajul Shiatsu relaxează mușchii, elimină oboseala și întinerește corpul.