Cand nu te odihnesti suficient, organismul este predispus la boala. Doar ca primele efecte sunt legate de starea fizica si psihica de a doua zi. Fie pentru ca numarul de ore de somn a fost insuficient sau calitatea acestora a fost de nivel scazut, ai un randament la fel de scazut ca si atunci cand esti bolnav. Masajele pot fi si de aceasta data un ajutor. Aflati cum!

Consecintele lipsei de somn

Insomnia sau poate doar un numar mai mic de ore de somn vine la pachet cu o serie de cosecinte. Vorbim despre iritabilitate, despre performanta scazuta, putere scazuta de concentrare, printre altele. Astfel de neplaceri sunt corelate si cu alte probleme, efectele fiind in lant.

 • Imunitate scazuta – cu cat oboseala se aduna, cu atat mai multe sanse sunt ca predispozitia de imbolnavire sa fie mai mare.
 • Gandire incetinita – nu ati simtit vreodata ca nu puteti tine pasul cu ritmul task-urilor ca de obicei? Implicit timpul de reactie este unul intarziat. Asta se intampla cand nu exista suficienta odihna.
 • Memoria este afectata – desigur ca si memoria se bazeaza pe o serie de conexiuni nervoase. Daca nu exista suficient somn atunci refacerea conexiunilor este afectata, implicit memoria pe termen scurt.

Lista poate continua cu mult mai multe aspecte negative. Sa vedem insa si in ce mod pot masajele sa remedieze situatia. Desigur, o sesiune de masaj nu poate substitui orele de somn. Iata insa ce poate sa faca:

 • Relaxeaza – per total, starea ta generala va fi una imbunatatita. Ca o cafea prospata ce te energizeaza instant. Exista si un program special cu care poate fi inceputa ziua – morning buzz.
 • Detensioneaza muschii – daca pozitia de somn a fost una nepotrivita, cel mai adesea muschii gatului sau spatelui sunt afectati. Poate fi ales programul neck and shoulders pentru asta.
 • Senzatia de corp mai usor – se spune ca atunci cand esti fericit parca plutesti. De fapt poti castiga aceasta stare de bine daca masajul de care ai parte este unul eficient, intens, viguros. In plus, datorita masajului de la nivelul gambelor si talpilor se poate spune veti pasi, la propriu, simtindu-va mai usori ca oricand.

Terapia masajelor pentru a induce somnul

Masajele pot fi la fel de bune si eficiente in cazul celor care nu se pot odihni. Insomnia este situatia celor care adesea se gasesc in situatia de a apela si la medicamentatie. In functie de ceea ce sta la baza declansarii unei stari de acest gen situatia poate deveni chiar cronica.

Un program special inclus in fotoliile de masaj poate fi de mare ajutor. Maseaza bland, stimuleaza centri nervosi si induce stare de relaxare. Vorbim despre:

 • Refreshing Nap – Somn Reconfortant, program ideal pentru pauzele intre sesiunile de munca, oricand pe timpul zilei.
 • Sweet Dreams – Somn Usor, program recomandat inainte de somn.

Pentru ca un masaj complex va reduce din tensiunea musculara, va imbunatati circulatia, pentru ca reduce hormonii de stres de asemenea, un astfel de aliat pentru ca somnul sa va fie lin si placut este una din deciziile pe care nu le veti regreta nicicand. In plus, oricare ar fi alegerea, a tipului de fotoliu de masaj, scanarea va face posibil ca toti din familie sa se poata bucura de acest produs, masajele fiind adaptate pentru corpul fiecarei persoane.

 • Asistenta tehnica.
 • Consiliere gratuita.
 • Testare gratuita in showroom sau acasa.

Va asteptam in lumea Masatto. Accesati pagina si descoperiti ce fotoliu este cel mai potrivit pentru dvs!