Se spune ca asa cum incepi o dimineata, asa o termini, caci ziua buna se vede de la prima ora. Sa fie superstitie sau nu, se pare ca un astfel de scenariu defineste diminetile multora dintre noi. Pentru a incepe in forta, prefera sa ai parte de sesiuni de masaj de la prima ora. Cine spune ca trebuie sa astepti un anumit moment din zi pentru asta?

Morning buzz sau cum sa iti incepi dimineata in forta

Am creat programe speciale pentru ca in orice moment din zi sa ai parte de un masaj complex. Mai ales femeile, traiesc  in stari. Uneori sunt obosite, uneori sunt epuizate, uneori sunt pur si simplu dornice sa faca diverse lucruri, dar le lipseste energia. Asadar in functie de fiecare stare, un program special, complex, cu miscari diverse va fi tot ce au nevoie.

Unul din aceste programe este morning buzz, adica inviorarea de dimineata. Se spune ca din primele momente de cand te trezesti trebuie sa inspiri aer curat, sa aerisesti, sa bei apa si sa faci putina miscare. Organismul se repune in miscare dupa cateva ore bune de somn si tu trebuie sa il ajuti sa isi porneasca motoarele cat mai repede cu putina.

Morning buzz este recomandarea pentru prima ora a diminetii, insa nu si singura optiune. Alternative precum stress relief sau gentle care pot fi de asemenea alese. In mod special pentru cei care muncesc in ture de noapte sau au un ritm mai incomod si atipic de somn, care au program neregulat de somn, programele de masare la prima ora a diminetii, oricare ar fi aceasta, sunt binevenite.

Masajul thailandez

Despre cat de benefic este stretching-ul am mai discutat si cu alte ocazii. Thai este modelul de fotoliu de masaj pe care il recomandam celor care doresc sa se bucure de masajul thailandez in complexitatea sa. Adica cel care combina miscari de intindere, cu cele de yoga.

Compresia muschilor in ritm alert sau lent, masajul complet pentru tot corpul, presopunctura de asemenea inseamna per total un masaj relaxant, dar si energizant in acelasi timp. Masajul de acest gen se concentreaza pe blocajele energetice, pe flexibilitatea muschilor, a tendoanelor si a ligamentelor. Este minutios, maseaza tot corpul si are deci efecte terapeutice numaidecat.

Nu exista un moment mai bun pentru o astfel de terapie decat dimineata, cand mintea nu iti este incarcata de ganduri si corpul nu prea obosit de munca.

Mai multa energie

In principiu, dimineata ar trebui sa fii cel mai activ, dat fiind ca abia ce ai incheiat cateva ore de somn ce se presupun ca ti-au oferit energie destula pentru noua zi. Insa pentru cei care nu au avut parte de odihna cum trebuie, pentru cei care sufera de insomnie spre exemplu, diminetile pot fi un chin. Cum sa ai mai multa energie?

  • Prefera un masaj complet, fara caldura. Mai ales daca nu ai dureri locale, decat sa activezi sistemul de caldura incorporat, prefera sa nu o faci, pentru a evita senzatia de somn de dupa.
  • Alege un masaj local, care se concentreaza pe o anumita zona a corpului. Daca ai dormit intr-o pozitie nu tocmai sanatoasa si te doare gatul sau spatele alege programul terapeutic neck and shoulders, Shiatsu intens sau altele asemenea.
  • Lasa cafeaua pe mai tarziu. Cafeaua este un deliciu, insa nu asta te va ajuta sa iti incepi dimineata in forta. Totul vine din interior, iar masajele sunt deci binevenite. Mai cu seama la prima ora a diminetii!

Lasa-te purtat de valuri de senzatii, incepe ziua in forta si pune masajele pe primul loc!