O metoda eficienta si binevenita de relaxare cunoscuta in randul femeilor insarcinate sunt masajele profesionale. Mai mult decat atat, considerat o forma productiva de terapie, acesta este practicat cu succes in toate colturile lumii. Mai ales odata cu ingreunarea corpului, acesta devina o componenta serioasa in randul factorilor ce sustin o sanatate adecvata. Numeroase mamici  se confrunta cu tot felul de dureri si stari in perioada sarcinii. Pentru acestea, masajele de relaxare sunt o adevarata gura de aer proaspat, o reincarcare cu energia care atat de repede paleste in decursul unei zile.

Nici o viitoare mama nu ar trebui sa fie straina de masaje si de beneficiile acestora penru corp. Cu atat mai recomandate sunt acestea acolo unde apar diverse probleme in sarcina. Constituie o metoda eficienta de eliminare a durerii si de a reduce starile de anxietate, de stres.

Este recomandat masajul in sarcina?

Iata o intrebare pentru care mamicile doresc raspuns. Desigur, cel mai in masura sa il recomande este medicul care supravegheaza sarcina – respectiv sa il interzica. Exista anumiti factori care favorizeaza un raspuns pozitiv. Conteaza delicatetea cu care sunt efectuate miscarile tehnicilor aplicate, cunoasterea zonelor din corp care trebuie evitate etc.

In ceea ce priveste masajele efectuate de fotolii profesionale de masaj precum cele pe care le punem la dispozitia voastra, fiecare are posibilitatea de a consulta optiunile pentru a face alegerea potrivita vizavi de modelul care poate efectua masajul visat, sigur pentru sarcina.

Ce efecte pozitive are masajul efectuat in sarcina?

Oricine a trecut deja printr-o astfel de experienta stie ca starile prin care pot trece femeile insarcinate sunt dintre cele mai variate: stres, anxietate, depresie, neliniste, lipsa somnului etc. Iata cum poate influenta pozitiv un masaj realizat corect si profesional:

  • Reducerea anxietatii – acesta este un beneficiu binecunoscut al masajului efectual la femeile insarcinate. Potrivit unei meta-analize publicate in 2004 de un psiholog american, in general persoanele care beneficiaza de masaje prezinta un nivel de anxietate mai scazut decat in cazul celor care nu le primesc.
  • Ameliorarea durerilor de spate – este simptomul cel mai frecvent intalnit la gravide. Odata cu cresterea in greutate, se schimba si centrul gravitational, respectiv apar si oscilatiile hormonale. In cazul celor care lucreaza la birou, pozitiile incorecte adoptate in scaun isi pun amprenta asupra spatelui. Un masaj eficient va elibera zonele incarcate de tensiune, aplicand o presiune controlata si reducand astfel din durerea resimtita de viitoarele mamici.
  • Mai putina durere de cap – multe dintre gravide experimenteaza migrene in sarcina – cauzate de modificarile hormonale sau de tensiune. Prin masarea unor puncte cheie din zona umerilor si a gatului, intensitatea durerilor de cap scade, iar tensiunea musculara dispare.
  • Imbunatateste calitatea somnului – fie din cauza raului resimtit, fie a stresului, anxietatii sau a altor factori, lipsa somnului este un simptom frecvent intalnit la femeile insarcinate. Odihna este importanta pentru corp intruca il ajuta sa se vindece, sa se mentina sanatos. Lipsa acesteia face organismul mai vulnerabil la inflamatii, mai sensibil la durere si influenteaza negativ si imunitatea. O terapie care inlatura insomniile in aceasta perioada reprezinta un interes pentru majoritatea femeilor, iar masajele profesionale efectuate de fotolii de top ca cele regasite in portofoliul nostru definesc astfel de stari.

Iata ca pentru femeile insarcinate sesiunile de masaj efectuate de fotoliile noastre sunt mai mult decat o modalitate de a se elibera de stres, dureri, tensiune – sunt masaje cum nu au mai intalnit, cu efecte care le depasesc orice asteptari.