Fiecare tip de fotoliu de masaj poate pune in practica anumite tehnici de masaj. Datorita pernelor de aer, dar mai ales a rolelelor incalzite, cu invelis ceramic, pot fi realizate masaje complexe. Discutam despre acestea in amanunt.

Aproape toate tipurile de fotolii de masaj ce se gasesc in catalogul Masatto, comercializate sau chiar produse de Masatto includ: framantarea, presarea, bataile usoare, rularea sau intinderea, frectionarea spatelui, framantarea digitala, framantare si lovire sau doar lovire.

Tehnica intinderii sau stretching-ul

Se refera la acele exercitii care ajuta toate grupele de muschi, intind si relaxeaza. Poate ca putini stiu ca un efect secundar al miscarilor de acest gen se resimte si asupra tendoanelor si a ligamentelor. Corpul nu este foarte mult solicitat, iar efectul resimtit este cel de presiune usoara asupra grupelor de muschi lucrati prin intindere.

Desigur ca miscarile de acest gen sunt benefice pentru corp si se refera la:

  • Ajutarea de corectare a posturii.
  • Cresterea nivelului de energie si a relaxarii.
  • Cresterea mobilitatii si flexibilitatii.
  • Combaterea crampelor musculare.

Tehnica de framantare

Este ideala pentru spate si are ca scop ameliorarea durerilor. Poate revigora muschii incordati, iar specifice acestei tehnici sunt miscarile de tractiune si de extruziune. Stimuleaza musculatura si totodata reda elasticitate fibrelor musculare.

Tehnica de framantare poate face parte din masajul terapeutic, deci se intelege ca are rol curativ. In principal scopul este de a detensiona muschii. Pentru cunoscatori, masajul suedez este cel care include acest gen de miscare, ample de altfel, rolul fiind acela de a stimula si circulatia sanguina, reducand totodata si stresul emotional.

Bataile usoare sau tapotamentul

Un alt tip de miscare pe care rolele incorporate in fotoliul de masaj il poate realiza se refera la bataile usoare, respectiv la tapotare. Se resimte ca si cand simti loviri efectiv asupra partilor corpului, cu mare frecventa, insa mica intensitate. Tapotarea este una din tehnici aplicate la masajele faciale, pentru revigorare sau la masajele cosmetice, anticelulitice, intrucat se considera ca poate dizloca grasimea, ajutand la eliminarea acelui efect de coaja de portocala.

Bataile sunt suportabile si cu directia de sus in jos, repetate. Sunt batai usoare.

Tehnica prin presiune

Se spune ca durerea se combate cu masaj, insa nu orice masaj. Aplicarea de presiune ar putea sa ajute la un moment dat. Face parte din masajul terapeutic si are ca efect eliminarea stresului. Se considera aceasta abordare benefica si pentru cei care sufera de contracturi musculare. Multi se tem de durere si se gandesc la presare ca la un chin, insa masajul nu trebuie sa fie altceva decat sursa de relaxare.

Aceasta tehnica poate fi aleasa la intensitatea dorita, combinata de asemenea cu multe altele.

Frectionarea

Miscarile de sus in jos si inainte si inapoi de-a lungul spatelui te vor ajuta sa te revigorezi, sa iti relaxezi muschii. Postura gresita in fata laptopului sau munca indelungata intr-o singura pozitie iti afecteaza spatele. Durerea resimtita este ca si cand ai spatele greu si simti nevoia sa stai mai aplecat, incovoiat spre fata, ceea ce afecteaza coloana.

Masajul prin frectionare poate combate efectele acestea. Sunt miscari ce pot masa spatele intreg tonifica si reda flexibilitate. Durerea este cel mai adesea resimtita la cervicala, umeri si lombar.

 

Acestea sunt cateva dintre tehnicile de masaj. Alegerile dorite pot constitui un program preferential, memorat, deci pe care il puteti repeta oricand. Datorita tehnologiilor moderne integrate in fotolii putem miza pe acestea sa ofere experienta desavarsita a unui masaj complex. Eficienta si precizia acestora se datoreaza sistemelor precum cel de scanare, sina de tip SL, printre altele.

Doritorii pot programa o vizita la showroom pentru a testa pe propria piele efectele masajelor si ce tehnici le sunt preferate.