Despre masaje am tot vorbit, despre cum pot acestea sa faca parte din viata si rutina zilnica a fiecaruia, despre cum fotoliile noastre de masaj au o contributie semnificativa in relaxarea si starea de bine am discutat si cu alte ocazii, aici pe blog. Aprofundam subiectul si ne dorim sa scoatem in evidenta cateva efecte benefice ale masajelor despre care prea putin se vorbeste sau despre care unii nici nu stiu inca. Iata cateva legaturi nestiute intre masaje si imunitate spre exemplu:

Imbunatateste imunitatea si fortifica apararea acestuia

Cand te simti bine, arati bine si invers. Nu doar consumand alimente sanatoase, traind echilibrat, ci si avand parte de masaje constante ai sansa sa sustii imunitatea asa cum trebuie. Legatura este una indirecta, prin lungul sir de efecte create: masajele imbunatatesc starea ta fizica si psihica, alunga starea de oboseala si combate anxietatea; te simti mai bine, nivelul de stres este sub control, somnul este imbunatatit datorita masajelor astfel incat ai toate sansele ca imunitatea ta sa functioneze optim.

Stii cum se spune? Cand esti prea nervos, mai bine servesti o portie de somn. Nervozitatea are la baza de cele mai multe ori oboseala, foamea si stresul. Nu vei dormi bine daca nu actionezi si asupra muschilor incordati, asadar masajele fac negresit parte din aceasta poveste.

Masajele te fac mai fericit

Legatura aici este despre endorfinele eliberate in organism, acesta fiind stimulat ca si atunci cand desfasuram activitati fizice. Eliberate de anumite celule ale sistemului nervos, endorfinele au si un oarecare rol analgezic, deci cu un efect asupra durerilor. Totodata, acestea iti ofera o senzatie de euforie. Esti mai fericit, dintr-odata.

Stimularea organismului pentru ca endorfinele sa fie produse inseamna printre altele si a te bucura de masaje asa cum iti plac tie, de intensitatea dorita.

Tehnici si dispozitive de masaj dintre cele mai variate

Exista atat de multe modalitati prin care poti masa diferite parti ale corpului sau intreg corpul, de ce nu? Oficiul European de Brevete cuprinde 45.000 de aparate de masaj. De asemenea, sunt cunoscute peste 80 de tehnici de masaj ce sunt cel mai comun folosite. Asadar aceasta industrie este una destul de vasta, cu un numar impresionant de produse si metode prin care poate fi masat corpul. In mod clar se subinteleg si beneficiile masajelor si cat sunt acestea de utile.

Masajul te energizeaza

Vorbim de cele mai multe ori despre masaj ca de o necesitate, cand durerile fizice, mobilitatea redusa sau alte probleme fac parte din viata noastra. Totusi nu este nevoie sa simti vreo durere pentru a fi candidatul ideal la masaje. Masajul este o sursa de energie si vitalitate pentru ca actioneaza profund si complex, asupra tuturor zonelor corporale. Detensioneaza muschii, tonifica, imbunateste circulatia sanguina; iar daca ne referim la functiile fotoliilor de masaj din gama noastra, de la Masatto, sistemele integrate contribuie cu atat mai mult la starea de bine si de energie – zero gravity pentru ca tine corpul in unghiul perfect pentru a fi masat, reflexoterapia, rolele cu incalzire, sina speciala care ofera suport pentru coloana etc.

In mod special pentru cei care duc o viata sedentara fotoliile de masaj sunt o recomandare pentru a compensa cu lipsa de activitate fizica. In general vorbind, sesiunile de masaj sunt recomandate pentru orice varsta, in orice moment al zilei.